Hoe brand ik mijn BBQ Plancha in?

Eindelijk! Uw BBQ Plancha Grill is aangekomen en u heeft zin om te bakken.

Zoals u al heeft gemerkt hebben wij vele Plancha modellen met een dikke stalen plaat, wat moet u doen bij eerste keer in gebruik nemen van uw Plancha grill?

Stap 1

Leg het hout in de schaal van de plancha en steek het goed aan met houtwokkels (8/10 werkt goed). Zorg dat het hout goed aan staat en laat het vuur de fabrieksolie goed wegbranden (zorg dat dit echt weg is) gooi er desnoods wat hout bij. Na 25/ 30 minuten goed branden zal het weg zijn. (vul hout aan als nodig)

Stap 2

Pak olijfolie en giet dat op wat keukenpapier, smeer het daarna (licht) op de plaat! En wacht tot dat goed ingetrokken/weggebrand is. (Het vormt namelijk een anti aanbaklaag op uw stalen Plancha plaat). Dit duurt 10-15 minuten.

Stap 3

Nadat het olijfolie goed ingetrokken is kunt u stap 2 herhalen. Neemt 10-15 minuten. Na stap 2 herhaald te hebben bent u klaar om te bakken!

Stap 4

Leg uw vlees op de plaat en begin met het ervaren van de geweldige Plancha. Bakken zal makkelijk zijn en u zult er van genieten, mocht het vlees een beetje plakken? Giet wat olijfolie op een stuk keukenrol en wrijf hem in waar nodig.

Heeft u nog enige vragen?

Mocht u nog enige vragen hebben, helpen wij u graag verder!