Begin met aanmaakwokkels en aanmaak hout en laat hem even goed branden. Daarna kunt u bijvoorbeeld eiken houtblokken toevoegen en als deze goed branden onder de rand duwen, zodat de warmte goed wordt verdeeld.
Het proces duurt ca. 45 min. Komen er mensen op bezoek? Zorg dus dat u ruim de tijd neemt om de plancha aan te steken.
Bijzonder is, dat hij relatief weinig hout verbruikt, omdat het vuur niet geheel open is. Het is raadzaam de eerste paar keren de plaat met olijfolie in te smeren (bij metalen plancha plaat), dan wordt hij mooi donker. Later kunt u het beste olie nemen met een hoge verbrandingsgraad, zoals zonnebloemolie.
Aansteken:
Aanmaakwokkels
Aanmaak hout
Eikenhouten blokken onder de rand plaatsen (voor goede verbranding)
Neem de tijd!
Voordelen:
Uitstekende warme plaat waar direct op gebakken kan worden
Relatief weinig houtverbruik
Geen groot open vuur (veiliger dan brandhaard)
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.
Heerlijk om te bakken met de Companero! Hij is snel op temperatuur en we maken er de lekkerste vis, vlees en groenten mee klaar. Ook een zeer degelijk toestel met stevig onderstel en goede wielen. Ik kan het iedereen aanraden!